Banner 9

Alvdal Royal

La trevirket vare i generasjoner

Selv om denne metoden er relativt nyutviklet, bygger den i prinsippet på gammel kunnskap. Linolje, som for hundre år siden var en foretrukket base i maling, er en viktig del av hemmeligheten.

Tre trinn som utgjør forskjellen

Inside factory
TRINN 1

Råtebeskyttelse

Trevirket får tilført en velutprøvd kobber-impregnering gjennom en grundig prosess, og får dermed en god og effektiv råtebeskyttelse. Dette er svært viktig i et klima med mer nedbør og varierende værforhold.

Product 11
TRINN 2

Linoljebehandling

Trevirket får en heftig omgang med linoljebehandling, hvor oljen presses inn i treets celler under trykk. Opptaket av linolje i trevirket blir gjennom Royal-prosessen i størrelsesorden 4-7 dl per m2. Til sammenlikning: Hvis du for eksempel kjøper den billigste 3-literen med terrasseolje du finner i en byggevarebutikk, så vil oljen i dette spannet tilsvare den mengden vi presser inn per m2. Du skal pensle lenge for å få brukt opp dette spannet selv.

Oljen trenger ca. 2-3mm inn i trevirket på alle kanter. Husk derfor å etterbehandle alle sår og kappflater med Alvdal Royal olje, som fåes kjøpt i alle Royal-fargene

Product 18
TRINN 3

Tørking ved varme

Trevirket går gjennom en omfattende tørkeprosess der vannet som nå er erstattet av olje fordamper, og dermed trekkes ut av trevirket. Formålet med tørkeprosessen er at trevirket skal vende tilbake til naturlig tilstand – det vil si et vanninnhold på rundt 18% (som tilsvarer luftfuktigheten). Linoljen som nå har erstattet vannet i det ytterste laget av trevirket, har helt eksepsjonelle egenskaper som vil komme deg til gode i mange år fremover.

Trinn 2 og 3 skjer i samme omgang, og omtales som Royal-prosessen.

Royalfargene

Klar for min Klar etter min
Klar
Ny Over tid

Levende farger

Fargene som kokes inn i tre vil kunne ha små variasjoner fra batch til batch. Fargene lever med treet og utvikler seg også ettersom tiden går. På sikt vil du få et levende fargespill på kledningen, taket eller terrassen.

  • Klar
  • Fjellgrå
  • Oker
  • Rød
  • Brun
  • Svart

Levende farger

Fargene som kokes inn i tre vil kunne ha små variasjoner fra batch til batch. Fargene lever med treet og utvikler seg også ettersom tiden går. På sikt vil du få et levende fargespill på kledningen, taket eller terrassen.

Les mer om Royalfargene

Royalbehandling til inspirasjon

BESTILL I DAG

Bestill produkter behandlet med Alvdal Royal

Her finner du noen utvalgte forhandlere som fører Alvdal Skurlags Royalbehandlede produkter.

BYGGMAKKER MONTÈR BYGGER'N MAXBO XL-BYGG GAUSDAL LANDHANDLERI BYGGTORGET
Bestill produkter behandlet med Alvdal Royal

Nyttig å vite

Hvilke farger er det på royalimpregnerte produkter fra Alvdal Skurlag?

Kan jeg bruke andre typer olje/maling/beis på Royalimpregnert trelast?

Finnes det fargekoder på Alvdal Royal?

Når og hvordan bør jeg etterbehandle mitt Alvdal Royal produkt?

Banner 10
RASK LEVERING

Vi leverer over hele landet 1-2 ganger i uka