Malmfuru i de fleste dimensjoner

Malmfuru

Impregnert fra naturens side

Når et furutre når en alder på ca. 40 år, trenger ikke stammen lenger de innerste vedcellene til å transportere næring og vann. Disse fylles da med kvae og harpiks, som gjennomtrenger kjerneveden og hindrer at treet råtner på rot. Trevirket blir dermed naturlig impregnert og det er en egenskap som vi i Norge har utnyttet i tusenvis av år.

Utsatt for vær og vind

Vi har reisverk av malmfuru som har stått i mer enn 1 100 år i de eldste stavkirkene. På Kvikne kirke har for eksempel en stor del av takspona ligget utsatt for vær og vind siden 1652, da taket opprinnelig ble lagt. Hemmeligheten er malmfuru med tette årringer som står i veden.

Utsatt for vær og vind

Bruksområder

  • RESTAURERING
  • OVER BAKKENIVÅ
  • JERNVITROL
Hytte Harald Høyvik malmfuru jernvitrol Alvdal Skurlag4 MB generell

Restaurering

Malmfuru har hatt en sentral rolle i norske trekonstruksjoner, og skal du restaurere en gammel bygning, båt, brygge, vasshjul eller en annen gammel trekonstruksjon er det malmfuru du skal bruke.

Miljøvennlig

Malmfuru er naturlig impregnert trevirke, og trenger ikke noen form for kunstig behandling for å vare. Malmfuru krever et skogbruk som lar trærne bli gamle nok før de hogges. Dermed bidrar bruk av malmfuru både til at det bindes mer CO2 i skogen, og at CO2 bindes i trekonstruksjonene. Det er heller ingen kunstige tilsetningsstoffer som forurenser. All malmfuru som vi bruker er PEFC-sertifisert, som viser at den kommer fra et bærekraftig skogbruk.

Miljøvennlig

Malmfuru til inspirasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

La oss holde deg oppdatert med inspirasjon og ­ nyheter innen kledning, terrasse og annen trelast, slik at du kan bruke tiden din på det som betyr mest for deg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!