Klassisk tømmerhus

– av malmfuru
Klassisk tømmerhus
  • >
  • Tømmerhus i Teldalen

Husets historie

Huset ble bygd i 2022, og satt opp av Handlaft & Tredesign i Alvdal. Det har en grunnflate på 117 m2 med et totalareal på 150 m2. Huset er utformet som en oppstue, også kjent som kaffekvernhus.

Huset ble tegnet etter ønsker fra byggherrene og forslag av Handlaft &; Tredesign. Det ble bestemt en rominndeling og en størrelse som passet eierne.

Husets historie

Hvorfor laftehus

-Vi tenkte at om vi først èn gang i livet skulle bygge nytt hus, så måtte det bli et hus vi begge alltid hadde ønsket oss, et tømmerhus med oppstue. Vi er friluftsmennesker, og det hadde ikke føltes riktig med et moderne bindingsverkshus. Med dette huset får vi følelsen av å være på hytta - hele tiden, men med den komforten og bruksnytten som kreves av et moderne dagligliv. Vi bruker all vår fritid på jakt, friluftsliv og hunder, og ønsket oss et lunt hjem med "jakthyttefølelse", hvor vi kan senke skuldrene og slappe av. Det var også viktig for oss at huset faller naturlig inn i omgivelsene.

Hvorfor laftehus
Hvorfor laftehus

Fargene på huset er nøye plukket ut av fargekonsulent Anne Graven ved Byggmakker Tynset og gjenspeiler fargene i Teldalsvola og de øvrige fjellene rundt.

En byggemetode med lange tradisjoner

Et laftehus er mer enn et sted å bo, det oser av tradisjon, gammelt håndverk og kvalitet. Disse husene kan stå i flere hundre år hvis de blir vedlikeholdt riktig. Laftede hus er bygget av fornybare ressurser, noe som gjør dem til en miljøvennlig boalternativ. Treet brukt i disse husene kan høstes på en bærekraftig måte, og lafteteknikken selv krever mindre energi sammenlignet med andre byggemetoder.

En byggemetode med lange tradisjoner
En byggemetode med lange tradisjoner

Beliggenhet

Stedet ble kjøpt av dagens eier i 2007. Det opprinnelige huset var fra 1955, og i en slik forfatning at det måtte en omfattende renovering til dersom det skulle være hensiktsmessig å bo i. Tunet ligger i naturskjønne omgivelser i Tynset kommune med godt skjermet beliggenhet i skogen.

Og i følge eierne: "Best av alt med beliggenheten er gangavstand til de områdene vi vanligvis bruker til tur og jakt. Og vi har milevis med seterveier og turstier som brukes hyppig til trening av både oss selv og hundene."

Beliggenhet