Tretak

Alvdal Skurlag har et stort utvalg materialer for tak. Alle tak kan ha tretak, forutsett at man har et vanntett undertak.

Royalimpregnert

Taket med lengst holdbarhet er lagt av materialer behandlet med Alvdal Royal. Royal-behandlede materialer er laget av CU-impregnert furu i klasse AB, og gir det mest formstabile resultatet. Det har også minst behov for vedlikehold. Du kan lese mer om Alvdal Royal her.

Malmfuru

De mest miljøvennlige materialene er laget av malmfuru, og som bonus trenger også disse lite vedlikehold. Malmfuru har høy bestanddel av kjerneved, hvor treverket er mettet med harpiks. Dette gir en naturlig impregnering, og beskytter mot sopp og insekter. Malmfuru blir grålig over tid, og du får dermed et helt unikt tretak. Selv om det ikke er nødvendig, kan malmfuru etterbehandles for å få akkurat det uttrykket du ønsker.

Trykkimpregnert

Trykkimpregnerte materialer er de rimeligste i innkjøp, men skal i de fleste tilfeller behandles etter montering. Disse materialene må også etterbehandles hyppigere enn de Royal-impregnerte.

Levetiden til alle tretak vil være avhengig av beliggenhet og vedlikehold. Holdes taket fritt for humus/organisk materiale (løvblader, barnåler, mose osv.) og har god lufting slik at det får tørke raskt opp etter nedbør, har du et tak som holder lenge.

Prosjekter med tretak fra Alvdal Skurlag

Her vil de linkes til prosjekter med kledning.
Her vil de linkes til prosjekter med kledning.