Styrer gutta i Vingelen

Berit Nordseth Moen hadde stålkontroll hos Norax, men ønsket seg tilbake til levende materialer og trevirke. Siden desember har hun hatt kontrollen på gutta ved Alvdal Skurlags avdeling i Vingelen.

– Jeg er utdannet tre- og møbelingeniør, og etter å ha jobbet med stål i mange år ønsket jeg meg tilbake til «opprinnelsen». Derfor var dette en veldig god mulighet, sier Berit Nordseth Moen.

Hun angrer ikke på valget, og stortrives som avdelingsleder med ansvar for daglig ledelse, personalansvar og produksjonsplanlegging for de 16 ansatte Skurlaget har i Vingelen. Det er en betydelig arbeidsplass i fjellbygda.

Og på spørsmål om hva som først og fremst skiller stål fra tre, og hvorfor hun trives så godt med å jobbe med det siste, kommer svaret kontant:

– Lukta …

 

Stolt av yrket

– Jeg stortrives som leder for en trivelig gjeng som er stolt av yrket og jobben sin.

– Vi har lojale ansatte som synes det er stas å være med på utviklinga, og som er bevisst sin egen arbeidsplass. De er engasjerte og setter pris på en tydelig tilstedeværende ledelse hver dag, forteller Nordseth Moen.

 

Stort potensial

Sjøl ser hun et stort potensial i virksomheten og tror på spennende tider for spesialproduktene og elementproduksjonen som kommer fra Skurlagets Vingelen-avdeling.

– Mye av den spesialproduksjonen vi har her, er vi alene om i Norge, med de mulighetene det innebærer.

– For oss handler det i stor grad om en ordrestyrt produksjon, og veldig ofte med bruk av grovt tømmer. Med tørkeprosessen blir det også ofte ganske lang leveringstid. For oss handler det da om å få god økonomi ut av spesialproduksjonen, men mitt inntrykk er at kundene skjønner hva de bestiller, og er villige til å betale den prisen det koster, fortsetter Nordseth Moen.

Hun innrømmer at spesialproduksjonen i Vingelen tidvis er så spesiell at hun sjøl har vært nødt til å google det for å finne ut hva slags produkter det faktisk er snakk om.

– Særlig har det vært mye nytt for meg når det gjelder materialer til båtproduksjon, forteller hun.

Det er jo i seg sjøl spesielt at et lite sagbruk midt i tjukkeste innlandet er stor leverandør av materialer til trebåter på Vestlandet.

 

Kompetanse

– Det er bygd opp en enorm kompetanse i bedriften her opp gjennom åra, og den drar vi god nytte av, fremholder den nye avdelingslederen og trekker spesielt fram Jacob Trøan i den forbindelse.

– Det er så mye forskjellig og så mye spesielt – alt fra trebåter til tak på stavkirker, og veldig mange store og spennende prosjekter.

Dermed handler det om få flyt i driften og skape lønnsomhet. Med større plass og bedre utnyttelse av arealet blir effektiviteten bedre, og ifølge Berit Nordseth Moen ser framtida derfor lys ut, for kundene er der.

I dette bildet er det en fordel for oss å være en del av systemet til Alvdal Skurlag.

– Det er blant annet stordriftsfordeler og overføringsverdi både når det gjelder produksjonsstyring og logistikk. Det har skjedd mye her de siste fire åra, og som en del av Alvdal Skurlag har vi mye bedre forutsetninger for å lykkes, mener Berit Nordseth Moen.