Royal barneskole

Sjulhustunet - den nye barneskolen med tilhørende kultursal og flerbrukshall i Alvdal – blir dekket med kortreist kledning; Alvdal Royal i to fargenyanser.

– Når vi setter opp et signalbygg til 190 millioner kroner og produsenten av Alvdal Royal ligger under en kilometer unna, så ligger det i kortene at vi tenker i de baner at det er verdt å satse på den lokale leverandøren, sier rådmann Erling Straalberg.

Glad for valget

Han understreker at Alvdal kommune ikke har hatt mer herredømme over valget av Alvdal Royal som kledning på den nye barneskolen enn at de overfor hovedentreprenør HENT har lagt en føring på at bygningene skal kles med Alvdal royal eller lignende.

– Men dette er i tråd med de beskrivelsene som er laget fra arkitektene, og vi er selvsagt veldig glad for at valget falt på Alvdal Royal, fortsetter rådmannen.

To farger

– Det er flott at vi på denne måten får laget en godt synlig og levende reklame for et veldig fint og lokalt produkt, fremholder rådmannen.

Selve skolebygningen og flerbrukshallen kles med den nye fjellgrå fargen fra Alvdal Royal, mens flerbrukshallen får en svart royal farge.

– Vi har hatt noen diskusjoner rundt dette, men landet da på to litt ulike fargenyanser, sier Erling Straalberg.