Økt støtte til driftsbygninger i tre

Staten og jordbruket ble under årets jordbruksoppgjør enige om at de vil øke tilskuddet til driftsbygninger i tre i landbruket. En gledelig nyhet for oss i Alvdal Skurlag, og en positiv utvikling både for miljøet og Norges treindustri.

I følge Norges Skogeierforbund blir det innført et ekstra tilskudd ved investering i landbruksbygg i tre på inntil 20% av ordinært innvilget tilskuddsbeløp. Per Skorge, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, opplyser at det det anslagsvis bygges landbruksbygg til en kostnad på over fem milliarder kroner hvert år. En slik ordning legger til rette for lokal og nasjonal verdiskapning, og gir store muligheter, sier han.

Les hele artikkelen til Norges Skogeierforbund

 

1. Kufjøs, Steigen. En av de første store trefjøsene med elementer i tak og vegg. 2 og 3. Kufjøs, Fjellmjølk Samdrift. 3000 m2 kortreist trevirke i ett bygg. 4. Potetlager, Elverum.

Alvdal Skurlag har levert materialer til landbruksbygg i mange år, og vi håper en slik tilskuddsordning kan føre til at flere får øynene opp for de mange fordelene som treverk i driftsbygg fører med seg.

Det er klart at bruk av tre har svært positiv innvirkning på miljøet i motsetning til bruk av betong og stål. Siden tre også er et pustende materiale, skaper det godt inneklima for både to- og firbeinte.

Islandshest foran ridehall på Hjerkinn. Ridehall i tømmer element fra Alvdal Skurlag.
Ridehall hos Hjerkinn fjellstue og Fjellridning. To vegger med panoramautsikt!
Sauefjøs i tømmer-element fra Alvdal Skurlag. Glade sauer i nytt fint fjøs.
Sauefjøs på Dovre. Glade sauer som til og med har fått innredning i tre.

Vår avdeling i Vingelen var av de første i Norge til å levere tømmerelement til bygg, og har siden den gang hatt over 100 leveranser fra Ryfylke i sør til Troms i nord. Alt fra fjøs og ridehaller, til potetlager, korntørker, fyrhus og garasjer. Det er få begrensninger i størrelse på slike bygg, og de kan tilpasses kundens behov i utforming.

Les mer om tømmerelement fra Alvdal Skurlag