Byggern´s nye butikksjef

Siden desember har Ola Ness vært Bygger´ns nye butikksjef. Han koser seg med det, men konstaterer at han fortsatt har mye å lære.

Han leder Skurlagets byggevarebutikk og er en av fire ansatte som server både proffmarkedet og private med materialer og alt annet du forventer å finne i en byggevarebutikk.

– Det har vært mye å sette seg inn i, til tider overveldende. Men jeg støtter meg på den lange og brede erfaringen de andre ansatte har, og innser at jeg må ta tida til hjelp for å lære meg alt, sier Ola Ness.

Primært proffkunder

Proffkundene er bærebjelken for Bygger´n Alvdal, og slik vil det fortsatt være.

– Det er reale kunder. De vet hva de skal ha, og er med på å sørge for at vi kan ha en byggevarebutikk med et bredt vareutvalg, som dermed også kommer privatkundene til gode, påpeker Ola Ness.

Han kom til Skurlaget og Bygger´n etter 14 år hos en av Alvdals andre virkelig store aktører, Synnøve Finden. Og har så langt ikke angret på valget om å skifte beite.

– Det er artig. Jeg lærer noe nytt hver dag, og det er gode utviklingsmuligheter.

Han har allerede rukket å se at plassen er en begrensning og utfordring med tanke på videre vekst for Bygger´n-butikken.

– Det er begrenset med plass, og skal vi øke omsetningen er ikke det lett med den plassen vi har til rådighet i dag.

Det å være såpass trangbodd er en utfordring og tidstyv i hverdagen.

– Men det tar vi som en utfordring. Vi har den plassen vi har, og forholder oss til det. Så handler det om å skape en så dynamisk butikk som mulig ut fra det.

Lørdagsåpent?

Ett spørsmål Ola Ness allerede har fått på bordet er hvorfor Bygger´n ikke har lørdagsåpent, for med det å kunne yte enda bedre service til både hyttefolk og lokale privatkunder.

– Jeg har noen tanker rundt det, men vi får det ikke til i år. det er en utfordring med dagens bemanning og vil g ut over proffmarkedet, som er det viktigste for oss.

– Samtidig står vi fritt til å vurdere det, og det kan være vi tenker annerledes neste år, sier Ness, samtidig som han understreker.

– Vi har åpent fra 7 til 17 fra mandag til fredag, så de fleste lokale kundene skal ha mulighet til å rekke åpningstidene. I tillegg ønsker vi å yte så god service til hyttefolk og tilreisende som vi kan. Blant annet er det bare å ringe om de vet hva de skal ha, så setter vi ut varene for henting om de kommer utenfor åpningstida. Vi låner ut tilhenger om det er behov for det også.