Alvdal Royal

Alvdal Royal er betegnelsen på våre royalimpregnerte materialer, som kan brukes til alt fra utvendig kledning og terrasse, til sponvegg, spon- og tretak. Royalimpregnering er en prosess som omfatter impregnering, oljebehandling og tørk – noe som gir produkter med lang levetid og mindre behov for vedlikehold.

 

Royalimpregnering

Først blir trevirket impregnert, for å beskytte mot råte, sopp og insekter. Deretter «kokes» olje inn i treet sammen med fargepigmenter, slik at vannet i cellene erstattes med olje. Oljen trenger 2-3 mm inn i trevirket slik at alle sider av materialet blir forseglet.

Resultatet er et formstabilt virke, som er mindre utsatt for sprekkdannelser og slitasje fra UV-stråling. Materialer som er royal-impregnert har også redusert utlakning av impregneringsstoffer, slik at de beskyttende egenskapene blir bedre bevart over tid. Oljen og fargepigmentene i det ytterste laget vil etterhvert slites, avhengig av vær og vind. Vi anbefaler derfor å behandle med  Alvdal Royal treolje etter behov. Det meste av oljen vil uansett forbli inne i treet, og sikre at den tekniske kvaliteten holder seg år etter år.